Utbilda dig till nagelteurapeut

Hand & Nagelterapeut – Mer än ett yrke! Med över 30 år i branschen är Scratch Academy en ledande pionjär och en starkt bidragande orsak till den fantastiska Hand och Nagelmarknad som vi idag har i Sverige.

Scratch Academy erbjuder grundläggande och kvalificerade nagelterapeututbildningar, som förutom alla förekommande tekniker innehåller ekonomi, marknadsföring, salongsvård, försäljning, hygienlära, medicinska studier, anatomi och fysiologi som viktiga pusselbitar för att lyckas på marknaden.

Våra grundutbildningar är SANSA godkända och ger möjlighet till internationell examen genom I.A.- International Aestheticiennes. Nagelterapeututbildningen ger dig kunskaper och förbereder dig i allt du behöver föra att jobba som Nagelterapeut

Eleverna består dels av företagare, såsom fotvårdare, frisörer, hudterapeuter, som vill utöka sin service, dels av privatpersoner som vill satsa helt på en ny karriär. Efter avslutad utbildning och avklarad Scratch-examen genomgår eleverna skriftligt, muntligt och praktiskt I.A. prov. Detta innebär att förutom, Scratch Nails svenska examen, erhåller eleverna en internationell examen, som de kan nyttja för gränslöst arbete. Efter utbildningen hyr man antingen in sig på skönhetssalong, frisering, solarium eller startar upp i egen lokal.

Hos oss kan du välja att gå hela Yrkesutbildningen eller välja inriktning och bestämma din egen takt. Du kan välja att gå utbildningen på heltid eller deltid.


Hand & Nagelterapeut – Mer än ett yrke!

Vi arbetar med världsledande produkter.

 • Vi tar endast små klasser elever och kan därför garantera dig en personlig vägledning och hjälp som är anpassad för just dina behov.
 • Vi ger dig all information och kunskap som krävs för att utöva yrket och alla de verktyg som är nödvändiga för att nå framgång
 • Vi hjälper varje enskild elev under hempraktiken med konsultation genom fotodokumentation av elev arbete.
 • Eleverna får en egen arbetsgrupp på facebook där vi tillsammans hjälps åt med allt som dyker upp under hempraktiken och lär av varandra.
 • Scratch Nails har kvalitetssäkrad utbildning med internationell examen genom I.A.
 • Scratch Nails har samarbete med rekrytering av terapeuter till Steiner Transocean som ombesörjer spa- och skönhetssalonger på ca 120 lyxkryssningsfartyg över hela världen.
 • Vi samarbetar med Gildaskolan. Vi erbjuder skräddarsydd utbildning för dig som är utbildad eller är under utbildning hos Gildaskolan.

Yrkesutbildningen

Hela Yrkesutbildningen kostar 55.000 kr. Den omfattar då grundutbildning i manikyr samt tre tekniker inklusive utbildningsmaterial.

 • Manikyr
 • Glasfiber/Silketeknik
 • Akrylteknik
 • Geléteknik
 • Startkit med produkter och utrustning till ett värde av 10.000 kr ingår i avgiften.

Enstaka kurser

Vid köp av enstaka kursdelar, följande priser:

Manikyr – 23.000kr. inkl. inklusive utbildningsmaterial och produkter
Glasfiber/Silketeknik – 15.000 kr. inkl. inklusive utbildningsmaterial och produkter
Akrylteknik – 18.000 kr. inkl. inklusive utbildningsmaterial och produkter.
Geléteknik – 18.000 kr. inkl. inklusive utbildningsmaterial och produkter.

Alla kursavgifter är angivna inklusive moms 25%